Parkeren in Enkhuizen


In de binnenstad van Enkhuizen kunt u goed en gratis parkeren op loopafstand van winkels, horeca en vele voorzieningen en instellingen.

Kort parkeren met parkeerschijf

Wanneer u maar kort naar Enkhuizen komt, kunt u parkeren in een blauwe zone. U heeft hiervoor een parkeerschijf nodig die goed zichtbaar achter de voorruit ligt. Voor alle blauwe zones geldt een maximale parkeertijd van drie uur. U heeft hier een parkeerschijf nodig van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur. 

Lang parkeren

Wilt u voor langere tijd parkeren, dan kunt u terecht bij het NS-station. Hiervoor heeft u geen parkeerschijf of vergunning nodig. Het Dirck Chinaplein vlak bij het VVV kantoor is ingericht als een blauwe zone, hier kunt u vijf uur parkeren. 

Parkeren met gehandicaptenparkeerkaart

Bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart mogen in de gehele binnenstad van Enkhuizen parkeren. U heeft hiervoor geen extra vergunning nodig en hoeft in de blauwe zone geen parkeerschijf te gebruiken. Ook geldt er geen maximale parkeertijd. 

Met uw gehandicaptenparkeerkaart kunt u ook overdag met uw camper op de Gependam parkeren. Wanneer u hier wilt overnachten betaalt u het reguliere tarief van € 10,90 per nacht.

Parkeren voor vergunninghouders

In het vergunningengebied mag van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur uitsluitend worden geparkeerd door bezitters van een parkeervergunning. De gemeente heeft speciale vergunningen voor binnenstadbewoners, voor bedrijven (ook van buiten de binnenstad van Enkhuizen) en voor zorgverleners/mantelzorgers (ook van buiten de binnenstad van Enkhuizen). Bewoners van de binnenstad kunnen voor hun bezoek bezoekersparkeervergunningen aanvragen. Deze zogenaamde kraskaarten zijn vijf uur geldig. 

Parkeren op zondag

Na 20.00 uur en op zondag (uitgezonderd koopzondag) kunt u overal in de binnenstad parkeren zonder dat u daarvoor een parkeerschijf of vergunning nodig heeft.

Informatie

Voor meer informatie over parkeren in Enkhuizen verwijzen we u naar de gemeente Enkhuizen. U kunt terecht op hun website, of telefonisch via 0228-360100.