Foodwalk

Nieuw! Foodwalk Westfriesland

Pluk tijdens een mooie fietstocht zelf je wandeling bij elkaar!

Een mooie fietstocht en onderweg plukken van al het eetbare wat de natuur ons biedt en daarna lekker vlierbloesem-pannenkoeken bakken. Dat kan tijdens het 'Rondje Westfriesland' vanaf NS station Enkhuizen.

De beste tijd om dit te doen is september tot november en mei en juni.

EnkhuizenBoeit!

Enkhuizen kent sinds 1990 een Toeristisch Platform, het TPE.  In het TPE zitten de grote professionele organisaties in en rond Enkhuizen die actief zijn op toeristisch gebied. Dit zijn onder andere Sprookjeswonderland, het Zuiderzeemuseum, de gemeente Enkhuizen, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Horeca Enkhuizen, Ondernemers Federatie Enkhuizen en de Compagnieshaven.

Beurzen en enquêtes

Sinds de start is VVV Enkhuizen e.o. de uitvoerende organisatie die het TPE  gebruikt als secretariaat. Verder wordt capaciteit ingehuurd om beurzen te organiseren en incidentele opdrachten zoals enquêtes uit te voeren. Het TPE voert de regie en de VVV maakt  als  uitvoerende  partij  onlosmakelijk deel uit van het geheel.

Bevordering van toerisme naar Enkhuizen

TPE stelt zich ten doel het toerisme naar Enkhuizen te bevorderen en de regionale aanpak te vergroten. Met dit doel voor ogen is 'EnkhuizenBoeit!' ontwikkeld. Onder deze noemer verschijnt elk jaar een toeristisch magazine en wordt een wervende en informatieve website bijgehouden.

Documenten

Wanneer u geïnteresseerd bent in TPE documenten zoals vergaderverslagen en nieuwsbrieven kunt u deze hier online vinden. 

Het secretariaat heeft het volgende adres:

Toeristisch Platform Enkhuizen

Tussen Twee Havens 1

1601 EM Enkhuizen

beheer@enkhuizenboeit.nl 

www.enkhuizenboeit.nl